کلایمر برای خیلی از ساختمانهای مرتفع استفاده میشود. برای مخازن نفت، سدها، سیلوها و هر جایی که شما نیاز به ارتفاع داشته باشید مورد استفاده قرار میگیرد. در واقع کلایمر یک دستگاه بالابر هم هست که تا حد زیادی امنیت را برقرار میکند و ایمنی کلایمر آن از مواردی مانند داربست خیلی بیشتر است اما اینها تعریف دقیقی برای کلایمر به حساب نمیآید. شما باید قبل از خرید کلایمرها به طور کامل با تعریف دقیقی از آنها آشنا شوید و ببینید که کلایمر چیست و چه انواعی از آن وجود دارد.
کلایمر ساختمانی چیست؟
یکی از چالشهایی که برای ساخت ساختمانهای مرتفع با آن روبرو هستیم، دسترسی به ارتفاعات است. کلایمر در واقع به یک داربست معلق گفته میشود. در ایران آن را با عنوان قندوله یا بالابر نما هم میشناسند. کلایمر از یک سبد ساخته شده که طول آن متغیر است و میتوانید بین دو تا ۶ متر آن را تغییر دهید. از آن برای تعمیر نمای ساختمان، تمیزکاری، جابجایی تجهیزات، کار گاهی و بالا بردن مصالح استفاده میکنند و جایگزین بسیار عالی برای داربست ساختمانی است.
نصب آن خیلی هزینه بر نیست و وقت زیادی هم از شما نمیگیرد. در صورتی که برای داربست شما هم باید هزینه زیادی داشته باشید و هم وقت زیادی را صرف کنید. از طرفی ایمنی کافی را ندارد.
کلایمر از طریق موتورهای وینچی که سیم بکسل مخصوص دارند، به پایههای نگهدارنده اتصال پیدا میکند و حرکت آن خیلی راحت انجام میشود. همچنین داخل آن ترمز اضطراری هم وجود دارد. که برای ایمنی طراحی شده است.
انواع کلایمرها در ساختمان سازی
نکته دیگری که بعد از تعریف کلایمر چیست، باید با آن آشنا شوید، انواع کلایمرها هستند. کلایمرها از لحاظ کاربردی ظرفیت و ضریب امنیت با یکدیگر متفاوت هستند. به خاطر همین سایزها و انواع مختلفی از آنها وجود دارد. آنها را میتوان در دو دستهبندی عمودی افقی و عمودی تقسیم بندی کرد. یعنی بعضی از آنها فقط به صورت عمودی حرکت میکنند اما بعضی از آنها حرکت افقی هم دارند که انواع آنها را از یکدیگر متمایز میکند. در این قسمت با انواع کلایمر آشنا خواهید شد.
کلایمر مکانیکی یا دستی
این کلایمرها بالابر ساده هستند که جایگزین داربست میشوند. در واقع حرکت سبد در آنها با استفاده از نیروی دست به انجام میرسد. فقط قابلیت حرکت به سمت بالا و پایین را دارند و به صورت افقی یعنی چپ و راست حرکت نمیکنند. کار کردن با آنها نسبت به موردی که پایینتر معرفی میکنیم، کمی سختتر است. به خاطر همین برای ساختمانهایی که ارتفاع آنها خیلی بالاست، خیلی زیاد استفاده نمیشود و کاربرد خیلی زیادی ندارد. برای جابجایی نفرات گزینه بسیار عالی است. سرعت آن نسبت به نوع برقی کمتر است.
کلایمر برقی
کلایمری که کمی پیشرفتهتر است و به عنوان یک بالابر ایمن و پرسرعت از آن یاد میشود، کلایمر برقی است که جایگزین عالی برای داربست به حساب میآید. کار کردن از طریق سیستم الکتروموتور است. برای نگهداری از ساختمانهایی با ارتفاع بالا از آن استفاده میکنند. یک موتور برقی در آن طراحی شده که خیلی راحت سبد را بالا پایین میبرد و مصالح و نفرات را جابجا میکند. یک جعبه فرمان هم در آن وجود دارد و دکمههای مختلفی روی آن طراحی شده که دستگاه را تحت کنترل میگیرد. کار کردن با این وسیله نسبت به نوع مکانیکی یا دستی سادهتر است. مزیت مهمی که دارد، این است که میتوانید آنها را به جهت چپ و راست هم هدایت کنید.
مزایای استفاده از کلایمر
بالاتر هم اشاره کردیم که کلایمر جایگزین بسیار عالی برای داربست است و مزایای خیلی بیشتری نسبت به آن دارد. در این بخش به طور کامل برایتان توضیح میدهیم که مزایای استفاده از کلایمر چیست.
- نصب آن خیلی راحتتر از داربست است و وقت و هزینه زیادی از شما صرف نمیکند؛ یعنی در حداقل زمان ممکن میتوانید نصب آن را انجام دهید و از آن استفاده کنید.
- از طرفی برای نصب نیاز به استفاده از هیچ گونه تجهیزات پیشرفته یا دانش خاصی ندارید.
- استفاده از آنها نیاز به پروسه خیلی خاص و پیچیدهای ندارد. فقط یک سیستم کنترل ساده دارد که با استفاده از آن میتوانید دستگاه کلایمر را جابجا کنید.
- فعالیتهای اجرایی و کار با استفاده از آنها با سرعت خیلی بیشتری انجام میشود و شما خیلی راحت میتوانید در کمترین زمان ممکن بین طبقات جابجایی داشته باشید.
- تمرکز و ایمنی کارگران با استفاده از این دستگاهها تا حد زیادی بالاتر خواهد رفت و آرامش خاطر آنها را افزایش میدهد، زیرا هیچ نگرانی برای سقوط لوازم یا افراد در آن وجود ندارد.
- وزن کلایمر نسبت به داربست خیلی کمتر است.
- حجمی که نسبت به داربست اشتغال میکند نیز کمتر است.
- نسبت به داربست هزینه خیلی مقرون به صرفهتری دارد. به خاطر همین برای پروژههای طولانی مدت به شدت باعث کاهش هزینهها میشود.
- شما می توانید با اجاره کلایمر یا حتی با خرید و بعد از اینکه کارتان با آنها تمام شد؛ دوباره به فروش برسانید.
- از دیگر مزیتهای مهم کلایمر این است که بعضی از آنها به صورت افقی هم جابجا میشوند.
تجهیزات کلایمر
اگر شما بدانید تجهیزات کلایمر چیست، قطعاً آشنایی بهتر و دقیقتری با ساختار آن پیدا میکنید و استفاده یا خرید آن برایتان راحتتر خواهد شد.
- اولین تجهیزات مهمی که در کلایمر وجود دارد، یک سازه فلزی نگهدارنده است و پایههای تکیهگاهی در آن طراحی شده که از طریق پیچ و مهره و اتصالات جوشی آنها را روی بام نصب میکند. همچنین یک سری وزنههای تعادلی فولادی یا چدنی در آنها طراحی شده که تعادل یا بالانس کلایمر را حفظ میکند.
تعداد و وزن آنها بر اساس ظرفیت کلایمر است. - سبد اصلی که در کلایمر طراحی شده، به عنوان پلتفرم شناخته میشود. طول آن بین ۲ متر تا ۶ متر است و برای جابجایی بین طبقات از آن استفاده میکنند.
- یک سیم بوکسول ضد خیز فولاد گالوانیزه دارد که ۶ تا ۸ رشته در آن طراحی شده است.
- دو عدد الکتروموتور سه فاز در آن وجود دارد که توان آن حدوداً یک و نیم تا ۱.۸ اسب بخار است.
- مجهز به یک ترمز اضطراری است که به عنوان بخش ایمنی کلایمر از آن یاد میشود. این ترمز اضطراری عامل جلوگیری کننده برای واژگونی سبد کلایمر است. این ترمز در دو طرف سبد قرار میگیرد و توانایی تحمل ۱۵۰۰ کیلوگرم وزن را دارد.
- مجهز به یک تابلو برق است که برنامه تنظیم ارتفاع و ظرفیت کلایمر در آن طراحی شده است.
- سیم بوکسوری هم که در کلایمرها وجود دارد، از سه بخش اصلی تشکیل شده است که یک مفتول یا همان نوار تابیده شده از چند استرند به دور یکدیگر را تشکیل میدهند. بخش بعدی استرند است که روی مرکز سیم تابیده میشود. بخش دیگر مغزی یا همان هسته مرکزی سیم بوکسول است.
به هر حال برای خریدن با کیفیتترین کلایمرها مراکز مختلفی وجود دارند اما بهتر است به مراکزی مراجعه شود که سابقه کار طولانی در این زمینه دارند. مجموعه ما یعنی آسمان کلایمر مدت زمان طولانی در این عرصه فعالیت میکند. کلایمرهای برقی و مکانیکی با ایمنی بالا و تجهیزات کاملاً پیشرفته را به شما ارائه میدهیم که قیمت کاملاً مقرون به صرفهای نسبت به مراکز دیگر دارند و کیفیت آنها تضمین شده است. همچنین شما میتوانید برای نصب کلایمر و خدمات پس از فروش هم به با مراجعه کنید. تمامی افرادی که در مجموعه ما فعالیت میکنند، کاملاً متخصص هستند و بالاترین سطح کیفیت را به مشتریان ارائه میدهند.